Köpvillkor


Köpvillkor & Integritetspolicy

1 Godkännande av köpvillkor

1.1 När du som kund beställer en vara hos oss, ska du på eget ansvar läsa igenom och godkänna köpevillkoren. Föllinge kan när som helst uppdatera köpvillkoren. Det är därför upp till dig som kund att läsa igenom villkoren vid varje köptillfälle. 

2. Bolagsinformation

2.1 Föllinge web shop Shop.follinge.com bedrivs juridiskt av Tree of Brands med organisationsnummer 559107-9602 och adress Brodyvägen 2, Täby. Företaget innehar FA-skattesedel och följer svensk lagstiftning. VAT- Nummer SE559107960201. 

2.2 Kontaktuppgifter: info@follinge.com

2.3 Alla Föllinges egna bilder och texter skyddas av upphovsrättslagen. Dessa äger vi fulla rättigheter till. Vill du låna bilder så går det självklart bra om du länkar/uppger Follinge.com som bild/text/länk källa. Andra företag får EJ låna bilder och texter utan vårt tillstånd.

3. Åldersgräns

3.1 Du måste vara 18 år för att handla hos oss. Personer som är under 18 år kan beställa i godkänt samråd med målsman. Föllinge ansvarar ej för beställningar gjorda av minderåring utan målsmans godkännande. 

4. Priser

4.1 Alla priser är inkl. moms (25%) inom EU. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser med motsvarande belopp. För länder utanför EU är momsen inte inräknad. Frakt tillkommer i kassan. I länder utanför EU kan tullavgifter tillkomma. Det är upp till kunden att ta reda på vilka ev tullavgifter i respektive land som tillkommer.

4.2 Våra priser kan komma att ändras.

4.3 Minsta ordervärde 1 SEK

4.4 Alla varor förblir Föllinges egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda.

5. Fraktkostnader

5.1 Frakt & exp avgift 49 kr. Order över 499kr levereras fraktfritt.

6. Leverans

6.1 Vi skickar alla paket med Postnord AB Sverige eller DHL och deras tjänster för din trygghet och smidighet. 

6.2 Leveranstid Vår målsättning är alltid att leverera så snabbt som möjligt, oftast inom 1-4 arbetsdagar. Vid hög belastning kan det dock ta längre tid. Om annan leveranstid på produkten är aktuell så står det under respektive produkt. Du som kund kontaktas direkt via e-mail om en vara p.g.a. olika anledningar inte kan levereras. Du har alltid rätt att häva ditt köp om leveranstiden har blivit längre än beräknat.

6.3 Leverans till länder utanför Sverige För närvarande levererar vi inte utanför Sverige. 

7. Betalning

7.1 Betalning via Klarna 

Föllinge tillhandahåller flera betallösningar via Klarna AB.  När du godkänner köpvillkoren och betalar med någon av Klarna AB lösningar, godkänner du även Klarna AB villkor. Deras aktuella villkor hittar du på https://klarna.com/sv/villkor  Aktuella priser för respektive tjänst ser du i kassan i web shopen. 

8. Ångerrätt

8.1  Föllinge följer Distanshandelslagen (2000:274) som ger dig möjlighet att ångra köp inom 14 dagar.  

9. Öppet köp/Retur/Byte

9.1 Du har 14 dagars öppet köp från och med du mottagit ditt paket. Returnerade varor skall vara oöppnade, oanvända och i oskadad originalförpackning. Om så inte är fallet kommer en värdeminskning på 100% av varans värde att dras av vid återbetalning.

9.2 Retur eller Byte Sverige: Du som kund står själv för returkostnaden till oss. Önskar du att returnera en vara så kontakta vår kundservice på info@follinge.com så mailar vi en förbetald retursedel för utskrift som du debiteras 49 kr för (upp till 5 kg, mått 40x40x20), 69 kr för större paket. Skriv ut returblanketten, fyll i och bifoga i paketet. Returen ska lämnas in på postens ombud.

Returer skickas till: Tree of Brands, Facetten Kaj 5, 597 30 Åtvidaberg. 

Observera att vid en retur eller byte där du valt Klarna faktura eller konto som betalalternativ ansvarar du som kund själv för att hålla reda på förfallodatum och meddela Klarna att du har returnerat varan. Vi ansvarar ej för eventuella påminnelseavgifter som uppstått pga att du som kund ej meddelat Klarna att du returnerat varan eller ej betalat fakturan i tid. 

Du kan hantera och frysa din faktura samt förlänga förfallodatumet genom att logga in på Mitt Klarna eller genom att kontakta Klarnas Kundsevice. www.klarna.com/se/kundservice)

Har du beställt flera varor men returnerat enskilda varor på din order kan du direkt betala för de varor på fakturan som du behåller samt eventuella frakt/emballage/expedition- och fakturaavgifter. 

Har du använt en eventuell rabattkod eller kampanj vid köp uppdateras returen efter rabattkodens villkor. 

Vid byte inom Sverige: Lägg en ny order på önskad produkt. Maila info@follinge.com ditt ärende och returnera din första beställning vara enligt returanvisningar ovan. 

9.3 Föllinges rutiner och skyldighet vid återköp: Efter mottagandet av din retur granskar vi produkten samt återbetalar/krediterar ditt kort/faktura. Du får ett mail att vi mottagit din retur samt återbetalat/krediterat ditt kort/din faktura från Klarna. Vi debiterar för eventuell retur- och expeditionskostnad.

Vi hanterar returer löpande, med en hanteringstid på 3, max 10 dagar vid hög belastning. Föllinge har enligt Distanshandelslagen 30 dagar på sig att fullfölja en återbetalning vid retur/reklamation men vanligen sker detta betydligt snabbare.

10. Reklamationer, saknat kolli, felexpedierad vara och skadat gods

10.1 Reklamationer och skadat gods: Om du vill reklamera en vara ska du alltid skicka ett mail till info@follinge.com med ordernummer, namn och en utförlig beskrivning på vad som är fel på produkten. Bifoga gärna en bild på felet. När vi mottagit din reklamationsanmälan påbörjar vi ett reklamationsärende för att se på hur vi på bästa sätt löser problemet. När vi har godkänt reklamationen tillhandahåller vi en förbetald retursedel så att du kan skicka tillbaka varan till oss om vi inte löst ärendet på annat vis, med exempelvis delvis återbetalning.

I första hand vid en reklamation brukar våra kunder få en ny vara. Om produkten är slut i lager återbetalar Föllinge summan för produkten.

Observera att vi ej godkänner returer om vi anser att skadan uppstått av naturligt slitage över tid.

Observera att det är viktigt att du kontaktar oss före du skickar tillbaka en reklamation då vi endast står för returfrakten då du använt vår förbetalda retursedel.

Föllinge har enligt Distanshandelslagen 30 dagar att fullfölja en återbetalning vid retur/reklamation men vanligen sker detta betydligt snabbare.

10.2 Skadat gods: När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Skulle emballaget och innehållet vara skadat så meddelar du detta till ditt postcenter eller direkt till transportören. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat. Vi är tacksamma om du meddelar oss snarast om det inträffar. Dock senast inom en vecka.

10.3 Saknat kolli: Alla våra paket skickas med spårningsnummer. Om din leverans trots det saknas skall detta anmälas omedelbart till postombudet på ditt utlämningsställe, samt kontakta vår kundtjänst: info@follinge.com

10.4 Felexpedierad vara: Läs din orderbekräftelse och se efter att den är korrekt. Självklart kan det ibland bli fel när vi packar. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig, info@follinge.com

11. Outlösta försändelser

11.1 Allmän information Konsumentköplagen (KKL):
”Om konsumenten är passiv och inte har utövat ångerrätten korrekt ligger det närmast till hands att se på reglerna om avbeställning i KKL. Säljaren har då rätt till ersättning för sina kostnader enligt 41 § KKL.”

11.2 Föllinge debiterar 200 kr för ej uthämtade paket för att täcka våra frakt- och expeditionskostnader. Om du beställt en vara och ångrar dig efter att vi har skickat ut ditt paket måste du returnera paketet, om du inte vill bli debiterad denna kostnad. Mer info hittar du i köpvillkoren § 8 Ångerrätt och Byte Retur § 9 

12. Bedrägeriförsök

12.1 Alla försök till bedrägerier eller stöld polisanmäls och Föllinge förbehåller sig rätten att häva köpet om detta befaras.

13. Reservationer

13.1  Vi reserverar oss för ändringar i priser. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella pris-fel före och efter att beställningen är behandlad.  Vi reserverar oss även för eventuella färgavvikelser på produkter presenterade på Föllinge web shop.  Vi arbetar ständigt för att våra foton ska vara så representativa som möjligt och överensstämma med verkligheten, då ljus och färg kan vara olika på kunds skärmar/datorer. 

13.2 Force Majeure: I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall dessa utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

14. Tvist inom Sverige Tvister ska i första hand lösas av Föllinges kundservice. 

Skulle du inte vara nöjd med det beslutet kan du ta hjälp av ARN som kan hjälpa dig som konsument att lösa en tvist.  

Du har även möjlighet att lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, som du hittar via följande länk http://ec.europa.eu/consumers/odr. Lämnar du in ett klagomål via denna plattform, vidarebefordras ärendet per automatik till korrekt nationellt ansvarigt tvistlösningsorgan. Detta tvistlösningsorgan tar sedan kontakt med oss och försöker lösa tvisten utan att blanda in domstol.

Föllinge följer Arns eller motsvarande tvistlösningsorgans rekommendation vid tvistlösning. www.arn.se

14.1 Tvist Utland Tvister ska i första hand lösas av Föllinges kundservice. 
Skulle du inte vara nöjd med det beslutet kan du lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, som du hittar via följande länk http://ec.europa.eu/consumers/odr. Lämnar du in ett klagomål via denna plattform, vidarebefordras ärendet per automatik till korrekt nationellt ansvarigt tvistlösningsorgan. Detta tvistlösningsorgan tar sedan kontakt med oss och försöker lösa tvisten utan att blanda in domstol.

Föllinge följer Arns eller motsvarande tvistlösningsorgans rekommendation vid tvistlösning. www.arn.se

14.2 En tvist gällande tolkningen alternativt tillämpningen av dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras enligt punkt §14 ovan eller i sista skede av allmän domstol.

15. Personuppgifts-, anti-spam, cookie policy för Föllinge För att kunna genomföra ett köp och leverans kommer vi begära all nödvändig information som erfordras för att utöva leverans till kund. Informationen kommer att lagras i ett år från ditt senaste köp för att kunna ge kundservice, hantera returer, klagomål och felaktiga produkter. Vi skyddar dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med GDPR. 

15.1 Utlämnande av personuppgifter: Föllinge delar inga personuppgifter kunden lämnar om sig till tredje part såvida kunden inte uttryckligen gett sitt samtycke till detta i samband med att informationen lämnades eller vid ett senare tillfälle. Föllinge är ansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss.  Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att begära information om de personuppgifter som behandlas om dig i vårt kundregister. Önskar du ett sådant utdrag skall du skicka en skriftlig, undertecknad begäran till oss. Vill du bli borttagen ur registret kontaktar du vår kundservice.

15.2 Vad som avses med personuppgifter: Personuppgifter så som namn, e-postadress, adress, telefonnummer, varor eller tjänster du köpt såväl som de uppgifter som ditt besök på vår site automatiskt medger, såsom IP-adress, webbläsarversion, operativsystem, webbadress som dirigerade er till vår site, datum och tidpunkt etc.

15.3 Hantering av personuppgifter: Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med GDPR. Du som kund har rätt att vid begäran få tillgång till dina personuppgifter, få felaktiga personuppgifter rättade eller raderade. Du har möjlighet att invända mot att personuppgifterna används för automatiserat beslutsfattande och profilering. Vi sparar din information i högst ett år från det att du lagt din senaste order i butiken, detta för att först kunna leverera din vara, för att kunna ge support, lösa eventuella problem med varan, leveransen eller betalningen. De uppgifter du lämnar vid köp hos används enbart för att kunna leverera din beställning med Post Nord eller DHL, samt hantera betalning via Klarna eller PayPal. 

15.4 Anti-spam policy: Föllinge medverkar ej till att skicka så kallat spam. Som kund till oss kan ni få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation ni initierade samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation. E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som ej är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer ej. Du som kund får vårt nyhetsbrev för att du handlat i butiken eller anmält dig på vår e-postlista, du kan när som helst avsluta prenumerationen via en länk i nyhetsbrevet eller genom att maila info@follinge.com med rubriken 'avregistrera'.

15.5 Cookies:  Vi använder cookies för att underlätta ditt besök på vår site, till exempel för att hålla reda på dina varor i kundkorgen. Vi använder ej cookies för att lagra personlig information om dig. Om du inte vill acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie.

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om Konsumentköplagen och Distansavtalslagen mm.

http://www.konsumentverket.se/
& http://www.arn.se/
KOs ångerblanket: - LADDA NER HÄR-

Tvistelösningssida EU:
www.ec.europa.eu/odr

15.6 Ansvarig för GDPR: Ansvarig för GDPR är Föllinge som du når på info@follinge.com. Du kan när som helst be att få veta vilka uppgifter vi har sparat om dig, ändra dina uppgifter eller be att få dem borttagna.