Byten och returer


Öppet köp/Retur/Byte

Du har 14 dagars öppet köp från och med du mottagit ditt paket. Returnerade varor skall vara oöppnade, oanvända och i oskadad originalförpackning. Om så inte är fallet kommer en värdeminskning på 100% av varans värde att dras av vid återbetalning.

Retur eller Byte Sverige: Du som kund står själv för returkostnaden till oss. Önskar du att returnera en vara så kontakta vår kundservice på info@follinge.com så mailar vi en förbetald retursedel för utskrift som du debiteras 49 kr för (upp till 5 kg, mått 40x40x20), 69 kr för större paket. Skriv ut returblanketten, fyll i och bifoga i paketet. Returen ska lämnas in på postens ombud.

Returer skickas till: Tree of Brands, Facetten Kaj 5, 597 30 Åtvidaberg. 

Observera att vid en retur eller byte där du valt Klarna faktura eller konto som betalalternativ ansvarar du som kund själv för att hålla reda på förfallodatum och meddela Klarna att du har returnerat varan. Vi ansvarar ej för eventuella påminnelseavgifter som uppstått pga att du som kund ej meddelat Klarna att du returnerat varan eller ej betalat fakturan i tid. 

Du kan hantera och frysa din faktura samt förlänga förfallodatumet genom att logga in på Mitt Klarna eller genom att kontakta Klarnas Kundsevice. www.klarna.com/se/kundservice)

Har du beställt flera varor men returnerat enskilda varor på din order kan du direkt betala för de varor på fakturan som du behåller samt eventuella frakt/emballage/expedition- och fakturaavgifter. 

Har du använt en eventuell rabattkod eller kampanj vid köp uppdateras returen efter rabattkodens villkor. 

Vid byte: Lägg en ny order på önskad produkt. Maila info@follinge.com ditt ärende och returnera din första beställning vara enligt returanvisningar ovan. 

Föllinges rutiner och skyldighet vid återköp: Efter mottagandet av din retur granskar vi produkten samt återbetalar/krediterar ditt kort/faktura. Du får ett mail att vi mottagit din retur samt återbetalat/krediterat ditt kort/din faktura från Klarna. Vi debiterar för eventuell retur- och expeditionskostnad.

Vi hanterar returer löpande, med en hanteringstid på 3, max 10 dagar vid hög belastning. Föllinge har enligt Distanshandelslagen 30 dagar på sig att fullfölja en återbetalning vid retur/reklamation men vanligen sker detta betydligt snabbare.